26 april Wij feliciteren onze ridder

De heer H.C.J. van den Hout (69), wonende in De Moer,

Lid in de Orde van Oranje-Nassau.Verdiensten:

Ridder_Henk_van_Hout.jpg 

  • 1972-2004: Bestuurslid (32 jaar) van de Verenigde Ondernemers Sprang-Capelle. Hij was mede-organisator van de eerste kermis in Sprang-Capelle. Bij vrijwel alle activiteiten van de ondernemers was hij op de één of andere manier betrokken.
  • 1983-2011: Mede-oprichter / bestuurslid Stichting Pleinfestival Kaatsheuvel. De heer Van den Hout heeft aan de basis gestaan van het Pleinfestival en vooral door zijn sponsorinspanningen is het Pleinfestival een begrip geworden in de regio.
  • 1989-heden: Bestuurslid (15 jaar) en commissielid (sinds 1995) van- en vrijwilliger bij de Wildbeheereenheid (WBE) De Moer. De commissie WBE stuurt het beheer van het reewild aan binnen het werkgebied van de WBE. Daarnaast is de heer Van den Hout actief bij de ‘Stichting Afhandeling en Monitoring Fauna-aanrijdingen (SAMF) Brabant’. Daar zet hij zich als deskundige vrijwillig in om samen met de politie hulp te bieden bij een aanrijding met in het wild levende dieren. Ook is de heer Van den Hout mede-organisator van de jaarlijkse St. Hubertusviering in De Moer.
  • 1993-2001: Bestuurslid van de ‘Kaatsheuvelse Ondernemers Sociëteit’ (KOS). De organisatie heeft als belangrijkste doelstelling het bevorderen van informele contacten tussen ondernemers onderling in de gemeente Loon op Zand.
  • 2006-heden: Commissielid van de ‘Stichting Erfgoed Kaatsheuvel’ (STERK). De stichting heeft als doel de bevordering, bescherming en instandhouding van de zaken die in het belang van de cultuurhistorie zijn. De heer Van den Hout is actief betrokken bij de commissie voor het behoud van de St. Jozefkerk Kaatsheuvel. De stichting is ook actief betrokken bij het beheer van de heemkundecollectie van Kaatsheuvel en zet zich in om de betrokkenheid en kennis van het publiek bij het erfgoed van Kaatsheuvel te vergroten. Ook hierin ondersteunt de heer Van den Hout diverse projecten.

2007-2012: Bestuurslid Parochie H. Joachim De Moer. Hij zette zich in bij diverse evenementen en vieringen binnen de kerk. Ook was hij betrokken bij de organisatie van het Oogstfeest en heeft hij het initiatief genomen voor de uitlichting van het kerkgebouw, waarvoor hij actief sponsors heeft geworven